FOTO: Adriatic Group novi partner FK Željezničar

Na konferenciji za mediji održanoj u hotelu Bristol, FK Željezničar i kompanija Adriatic Group potpisali su dvogodišnji ugovor o saradnji.

Direktor Fudbalskog kluba Željezničar, Mirsad Šiljak i direktor kompanije Adriatic Group, Amir Bekić, potpisali su dvogodišnji ugovor o saradnji na današnjoj press konferenciji koja se održala u hotelu Bristol. Ovim ugovorom, kompanija Adriatic Group postala je jedan od najznačajnijih sponzora Fudbalskog kluba Željezničar, a saradnja započinje finansiranjem kupovine novog LED displeja koji će u funkciji biti već na prvoj utakmici proljetnog dijela BH Telecom Premijer lige koju Željezničar u nedjelju, 28. februara sa početkom u 16 sati i 30 minuta igra sa Širokim Brijegom.

Naglašavajući da je ova saradnja nastavak pozitivne priče koja okružuje Fudbalski klub Željezničar, član Upravnog odbora Kluba, Dejan Nikolić, zahvalio se kompaniji Adriatic Group na povjerenju.

Potpisivanjem ovog ugovora nastavljamo našu dugoročnu strategiju i model poslovanja te smo sretni što smo postali poželjan poslovni partner na bh. tržištu. Učinit ćemo sve što je u našoj moći da se kroz oglašavanje i sve druge vidove saradnje odužimo našem novom partneru i omogućimo mu povrat investicije, naveo je Nikolić te dodao da će Klub nastaviti napore u smjeru privlačenja novih sponzora koji mogu pomoći napretku Kluba.

Nakon ulaganja u bosanskohercegovačku privredu, logičan slijed Adriatic Group je podrška bh. sportu. Kao najveći distributer domaćih prehrambenih proizvoda na teritorij EU, naš izbor je bio da podržimo i najtrofejniji nogometni domaći klub. I u narednom periodu imamo u planu podršku bh. sportu, jer je sport najbolji ambasador Bosne i Hercegovine u inostranstvu, istakao je direktor Adriatic Group Amir Bekić.

Potpisivanje ugovora sa kompanijom Adriatic Group je još jedan uspjeh mlade administracije Kluba i sigurno je da će nam ova saradnja pomoći da nastavimo pozitivni kurs kojim Klub korača u posljednje vrijeme, istakao je direktor FK Željezničar, Mirsad Šiljak te se i lično zahvalio kompaniji Adriatic Group na povjerenju.

Kompanija Adriatic Group sa sjedištem u Beču, broji 10 članica i jedna je od vodećih kompanija za distribuciju prehrambenih proizvoda sa područja zapadnog Balkana na tržište EU. Distributerske firme koje se nalaze u Austriji, Njemačkoj, Velikoj Britaniji i Holandiji omogućavaju siguran plasman prehrambenim proizvoda u većinu evropskih zemalja, kako na generalnom, tako i na tzv. etno tržištu. Unutar Adriatic grupe posluje i najveći proizvođač bosanskih mesnih proizvoda za tržište EU, Brajlović GmbH, sa vlastitim proizvodnim pogonom smještenim u Beču. Adriatic Group ima i pet članica u Bosni i Hercegovini a to su firme Agrona d.o.o. Živinice i Kornišon d.o.o. Kalesija koje se bave primarnom poljoprivrednom proizvodnjom, fabrike Natura food i Voćar-promet za preradu konzerviranog voća i povrća pod brendom Natura, te firma Brams d.o.o. Sarajevo koja plasira bosanskohercegovačke proizvode na teritorij EU.

Za uspješnu promociju i imidž kompanije Adriatic Group zadužena je PRicha, agencija sa dugogodišnjim iskustvom u komunikacijskom managementu.

POGLEDAJ GALERIJU