FK Željezničar danas je predstavio novog šefa stručnog štaba, Abdulhakeem Al-Tuwaijria.

Abdulhakeem Al-Tuwaijri je 44-godišnji Saudijac koji je školovan u Fudbalskim savezima Engleske, Škotske i Sj. Irske. Vlasnik je UEFA Pro licence, a Master fudbalskog menadžmenta završio je u institutu jednog od najvećih svjetskih fudbalera ikada, Johan Cruyff institutu u Barceloni. Radio je u stručnom štabu Slavije Prag, Al-Ettifaqu.

– Želim se zahvaliti menadžmentu kluba na povjerenju. Ponosan sam što mogu voditi klub sa ovakvom historijom, koja traje 100 godina. Čast mi je biti ovdje. Želim iskoristiti ovu priliku da se zahvalim svima koji su mi pomogli u mojoj karijeri od samog početka pa do danas, a pogotovo Ministarstvu sporta moje države. Nadam se da ćemo sve ciljeve ispuniti zajedno, kazao je Al-Tuwaijri.

FK Željezničar danas je predstavio i prvog pomoćnika, a riječ je o Luca Carlo Guerrai. Luca Guerra je magistar teorije i atletskog treninga u fudbalu na Univerzitetu u Pisi, kao i maigstar sporta na Univerzitetu u Bologni. U svojoj karijeri radio je u Napoliju, Evertonu, Bayernu, Comou, Citta di Gragnanu, Tatabanya, Budapest Honvedu i Monzi.