Tri kola prije kraja Lige za prvaka, FK Željezničar je lider na prvenstvenoj tabeli sa tri boda prednosti ispred Sarajeva te sa četiri boda više od Zrinjskog. Svi klupski resursi usmjereni su u samo jednom pravcu, a to je što bolje se spremiti za najvažniju utakmicu u posljednjih nekoliko godina odnosno gostovanje u Krupi na Vrbasu. Novi trijumf značio bi ogroman korak ka osmom naslovu prvaka BiH.

 – Naše misli okrenute su samo prema Krupi, želimo se što bolje pripremiti za to gostovanje na kojem znamo šta nas očekuje. Slavko Petrović i igrači znaju šta je potrebno za novu pobjedu. Prva utakmica u proljetnom dijelu sezone, koju smo odigrali upravo u Krupi, bila je izuzetno teška prije svega zbog kvaliteta protivnika, a onda i zbog terena, a pitanje pobjednika odlučio je samo jedan gol, izjavio je sportski direktor FK Željezničar, Aldin Čenan i dodao:

 – Željezničar je velikom serijom dobrih rezultata u drugom dijelu sezone pokazao da ima najbolju ekipu u državi i da je na pravom putu da osvoji naslov prvaka BiH. Imamo ogromnu podršku navijača na čijim krilima smo i došli u situaciju da se borimo za titulu. Ponavljam još jednom, sada smo maksimalno koncetrisani na gostovanje u Krupi, a kada završimo sezonu imat ćemo dovoljno vremena da razgovaramo o onome što mediji pokušavaju baš u ovom trenutku nametnuti, a to su eventualni odlasci i dolasci igrača.

Uoči gostovanja u Krupi ništa nije prepušteno slučaju. Mobilizirane su sve snage, navijači, igrači i stručni štab, administracija i rukovodstvo Kluba, veterani i legende Kluba. Posebnu ulogu imat će Mišo Smajlović, koji će sve vrijeme biti uz ekipu. Legendarni napadač je u dresu Željezničara odigrao više od 400 utakmica uz 241 postignuti pogodak.

Foto: Armin Herić, fkzeljeznicar.ba