Kao najtrofejniji  klub u BiH, FK Željezničar želi osigurati uslove da se već ove sezone na Grbavici igraju evropske utakmice. To predstavlja privremeno rješenje do početka gradnje potpuno novog stadiona.

Najodgovornije osobe upravljačkih struktura FK Željezničar će u srijedu, 09. marta 2016. godine osigurati dokaze i garancije koordinatoru za infrastrukturu, stadione i bezbjednost u NS/FS BiH o održivosti projekta.

Postoji ukupno 16 pojedinačnih zahtjeva koji trebaju biti ispunjeni po standardu UEFA-e. FK Željezničar će ispuniti sve zahtjeve na osnovu instrukcija eksperta za infrastrukuru, stadione i bezbjednost NS/FS BiH. Iako radovi na istočnoj tribini stadiona Grbavica nisu neophodni za dobijanje licence, pristupiće se osvježenju tribine i postavljanju stolica, kako bi se na taj način navijačima zahvalili na dosadašnjoj podršci.

Pozivamo navijače i članove Kluba da prisustvom na utakmicama i kupovinom članskih karata budu dio projekta. Cilj od 8000 članskih karata u ovoj sezoni nije nedostižan ako navijači prepoznaju važnost ovog projekta.

Mi smo Željini, Željo je naš!