Talentovani omladinci Željezničara Afan Fočo i Malik Kolić potpisali su ugovore sa FK Željezničar. Fočo je potpisao profesionalni ugovor do ljeta 2026. godine, a Kolić stipendijski do kraja sezone.

Afan Fočo je rođen 19. oktobra 2007. godine u Sarajevu. U Želji je od 2016. godine. U tekućoj sezoni je nastupio na 18 utakmica za kadete Želje, a postigao je osam golova. Igrao je i jedan meč za juniore. Fočo je centralni napadač, a prošle godine je osvojio titulu prvaka BiH u konkurenciji kadeta. Afan je nosio dresove U-15 i U-17 selekcije BiH.

Malik Kolić je rođen 4. januara 2007. godine u Sarajevu. U Željezničar je stigao 2020. godine. Ove sezone je u dresu kadeta odigrao 17 utakmica i postigao pet golova. Igra na poziciji veznog igrača, a prošle sezone je osvojio titulu prvaka BiH u kadetskoj konkurenciji. Igrao je za pionirski i kadetsku reprezentaciju BiH.

Afan Fočo i Malik Kolić su otputovali na pripreme u Međugorje sa prvim timom.

Željezničar je nedavno potpisao i profesionalne ugovore sa Dženanom Šabićem, Aldinom Efendićem, Aimanom Šemdinom i Armanom Džafom, te stipendijske sa Ernadom Babalukom, Zlatanom Zeničaninom, Dejanom Traparom i Anerom Alagićem.