Na Stadionu Grbavica potpisan je ugovor o sponzorstvu do kraja tekuće godine između FK Željezničar i kompanije ZiraatBank d.d.

Oba velika brenda su prepoznala kvalitetan rad i priliku za uspješnu saradnju. FK Željezničar u proteklom periodu je potpisao saradnju sa velikim brojem respektabilnih kompanija što govori da je Željo postao poželjan partner.

Kompanija ZiraatBank nakon kupovine 10 desetogodišnjih ulaznica želi obogatiti svoju saradnju sa najtrofejnijim bh. klubom, a ovim ugovorom oba subjekta su to i postigla. Delegaciju Ziraat banke su činili Ali Riza Akbas, generalni direktor, te Ljuca Nedžmin, izvršni direktor. U ime FK Željezničar delegaciju su dočekali predsjednik NO, Senad Misimović, direktor, Mirsad Šiljak, marketing menadžer, Emir Dobrača, te bivši fudbaler Plavih i Galatasaraya, Tarik Hodžić.

ZiraatBank d.d. je 1996. godine stekla pravo na rad u pružanju bankarskih usluga u Bosne i Hercegovini, a već 1997. godine je počela sa radom u Sarajevu kao prva banka sa inostranim kapitalom. Ziraat banka vam nudi sve vrste bankarskih aktivnosti u Bosni i Hercegovini: domaći i strani platni promet putem swifta; razmjena valuta; izdavanje i upravljanje platnim karticama; izdavanje i upravljanje međunarodno važećim kreditnim karticama; potrošački krediti; stambeni krediti; auto krediti; poslovni krediti; dokumentarni poslovi i garancije; Western union; E-bankarstvo; računi i depoziti; ATM usluge.