FK Željezničar i južnokorejski Suwon Samsung Bluewings postigli su dogovor o transferu napadača našeg tima, Sulejmana Krpića, koji je već prošao ljekarski pregled i potpisao ugovor.

Sulejman Krpić rođen je 1. januara 1991. godine u Brčkom. Prije nego što je na ljeto 2018. godine došao u Želju, igrao je za Orašje, Dinamo Zagreb, LASK, Sarajevo, Metalac, Slobodu, AIK i Tractor. U dresu Plavih odigrao je 54 utakmice, a postigao je 31 pogodak. Proteklu sezonu završio je kao najbolji strijelac prvenstva sa 16 golova, dok je u jesenjem dijelu ove sezone 12 puta zatresao protivničku mrežu.

Suwon Samsung Bluewings je južnokorejski klub koji je osnovan 1995. godine. Posljednju sezonu, koja je završena početkom decembra, završili su na osmom mjestu K League 1, najjačeg ranga takmičenja. Suwon je četverostruki prvak Južne Koreje, osvojio je i devet titula južnokorejskih kupova. Dva puta je osvojio Ligu prvaka Azije. Domaće utakmice igraju na Suwon World Cup stadionu kapaciteta 46.959 sjedećih mjesta. Ekipu sa klupe predvodi bivši reprezentativac ove zemlje, Lee Lim-saeng.

FK Željezničar zahvaljuje se Krpiću na profesionalnom odnosu i dostojnom predstavljanju dresa, te mu želi mnogo sreće u nastavku karijere.

Krpic Suwon

Foto: