FK Željezničar i Sarajevska pivara d.d. potpisali su danas ugovor o sponzorskoj saradnji.

– Ova sponzorstva su još jedan doprinos Sarajevske pivare razvoju sporta u našoj zemlji. Smatramo da je naša obaveza, kao domaće kompanije, da podržimo sve projekte koji promoviraju Bosnu i Hercegovini, i ovdje i u inostranstvu. FK Željezničaru i FK Sarajevu i njihovim navijačima želimo mnogo sreće u predstojećim utakmicama, rekao je marketing menadžer Sarajevske pivare d.d. Adnan Kamber.

Direktor FK Željezničar Mirsad Šiljak naglasio je da će nastavak saradnje sa Sarajevskom pivarom pomoći ovom klubu da nastavi finansijski održivo poslovanje Kluba i uspjehe ekipe na terenu.

– U posljednje vrijeme mnogo pažnje posvećujemo odnosu prema našim sponzorima i poslovnim partnerima i poslovna zajednica to prepoznaje. Zahvaljujem se Upravi Sarajevske pivare na povjerenju i sretni smo što nastavljamo našu uspješnu saradnju, dodao je Šiljak.

Sarajevska pivara je nastarije industrijsko postrojenje u Bosni i Hercegovini i u više navrata je svojoj historiji sponzorirala FK Željezničar,  kao i mnoge druge sportske klubove u našoj zemlji.