FK Željezničar i kompanija MANN+HUMMEL iz Tešnja ozvaničili su sponzorsku saradnju potpisivanjem ugovora na godinu dana.

– Izuzetno mi je zadovoljstvo da možemo ozvaničiti početak saradnje sa kompanijom MANN+ HUMMEL. Sama činjenica da je kompanija članica jedne od najpoznatijih njemačkih grupacija je pokazatelj kvalitetnog rada kluba čije se vrijednosti prepoznaju i van granica BiH. Zahvala ide i direktoru kompanije g. Mahmutu Galiješeviću i gradu Tešnju, koji je uvijek bio jedna kvalitetna baza navijača FK Željezničar, kazao je Emir Dobrača, marketing menadžer FK Željezničar.

– Kompanija MANN+HUMMEL BA prepoznala je kvalitet jednog od najperspektivnijih bosanskohercegovačkih fudbalskih klubova. To je razlog zbog kojeg smo odlučili da vrijednosti uspješnog sportskog kolektiva nagradimo saradnjom. Nadamo se da će ova poslovna priča, kao primjer uspješne prakse, potaknuti i druge da stvaraju odgovoran odnos prema društvu i njegovoj zajednici. Kvalitet uvijek ide uz kvalitet i naša saradnja sa FK Željezničar je takav primjer, rekao je Mahmut Galijašević, direktor kompanije.

Kompanija je počela sa radom 1974. godine na osnovu licencnog ugovora sa jednim od najpoznatijih evropskih proizvođača filtera MANN+HUMMEL iz Njemačke. Do 2005. godine nosi naziv UNICO FILTER d.d. Tešanj po istoimenom brendu. Od 2005. godine postaje članica MANN+HUMMEL grupacije i dobija naziv MANN+HUMMEL BA d.d. Tešanj. Proizvodni asortiman čine filteri i filter elementi za prečišćavanje zraka, ulja i goriva za automobile, kamione, autobuse, poljoprivredne i građevinske mašine.