U Vistafonu su danas predstavnici FK Željezničar i HIFA grupacije potpisali loyalty sponzorski ugovor.

Navijači našeg Željezničara će uz članske karte točiti gorivo te će od svakog litra, dva feninga ići našem Klubu. Medijima se prvo obratio zamjenik direktora HIFA grupacije, Ahmet Ahmetlić, a potom i direktor našeg Kluba, Mirsad Šiljak. Ugovor je također potpisan i sa FK Sarajevo.

– Radi se o potpisivanju dvije vrste ugovora s dva najpoznatija kluba u BiH, Sarajevom i Željezničarom. Želim izraziti zadovoljstvo što ćemo sarađivati s ovakva dva kluba. Ovo je veliki korak za nas. S oba kluba potpisat ćemo sponzorske ugovore. Pozivam sve navijače da se odazovu točenju goriva na domaćoj benzinskoj pumpi HIFA. Od svakog natočenog litra uz pokazanu člansku karticu klubu ide dva feninga po litru. Navijači oba kluba će biti obaviješteni najvjerovatnije mjesečno koliko su klubovi profitirali od ove akcije, rekao je Ahmetlić.

– Moram naglasiti da svi mi treba da poštujemo i da forsiramo kupovinu domaćeg, a HIFA grupacija je jedna od vodećih kompanija uz koju možemo podržati projekat kupovine domaćeg. Nadam se da će svi ljubitelji FK Željezničar, prije svega članovi kluba, početi ostvarivati određene benefite prilikom točenja goriva. Još jednom bi se zahvalio HIFA grupaciji, koja je prepoznala da treba ulagati u sport, kazao je Mirsad Šiljak.

Ugovor također sadrži fond od 1.000 KM za nagradnu igru, a učešće u nagradnoj igri uzimate sipanjem goriva na HIFA pumpama.