FK Željezničar je bogatiji za novog poslovnog partnera, a riječ je o grupaciji EXC – Exclusive Change.

Kompanija posluje u Evropi već 29 godina na više od 400 lokacija u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Srbiji, Mađarskoj i Austriji.  Glavna djelatnost EXC-a su mjenjački poslovi, a u BiH pored otkupa i prodaje stranih valuta obavljaju još i prodaju telefonskih dopuna, prodaju ulaznica za razne kulturno – umjetničke i sportske manifestacije, prodaju Flixbus autobuskih karata, te vrše povrat PDV-a putem Global Blue obrazaca za kupovine obavljene u inostranstvu. Trenutno u BiH imaju 45 zaposlenih u 15 poslovnica širom države – Sarajevu, Mostaru, Tuzli, Zenici, Gračanici, Cazinu i Banja Luci.

Iz kompanije navode kako su izuzetno zadovoljni sa poslovanjem u BiH. Uprkos svim izazovima na bosanskohercegovačkom tržištu, pokazatelji uspješnosti su u konstantnom porastu. Pozitivan razvoj poslovanja se očekuje i u narednom periodu, kao i uvođenje novih usluga poput usluge slanja novčanih doznaka putem Western Union-a i  usluge platnog prometa – plaćanja računa, rata kredita, školarine i slično, za što je neophodna liberalizacija zakona koji uređuju ovu oblast, a što bi kompaniji doprinijelo još veći porast, širenje poslovne mreže  i nova zapošljavanja.

– Svojim rastom i razvojem, EXC će nastaviti, ne samo značajno doprinositi bosanskohercegovačkoj privredi, već i razvoju sporta, kulture, umjetnosti i svih važnijih društvenih aktivnosti. Izrazito smo sretni što smo dobili još jednog izvrsnog poslovnog partnera i što smo za prvu vrstu ovakve saradnje u BiH odabrali upravo FK Željezničar. Nastavljamo dalje koračati zajedno stazama uspjeha, navodi Nejra Uštović – Pekić, direktorica EXC-a u Bosni i Hercegovini.

Više informacija o našem novom partneru možete pronaći na njihovoj web stranici www.exc.ba