Slijedeći zajedničke poslovne ciljeve koji su bazirani na ostvarivanju vrhunskih rezultata na svim poljima, Fudbalski klub Željezničar i Bosna Bank International (BBI) d.d. Sarajevo, potpisali su ugovor o saradnji i u 2019. godini. Time je BBI banka dobila status dugoročnog i pouzdanog partnera odnosno društveno odgovorne kompanije koja u kontinutitetu nastavlja podržavati razvoj bh. sporta i pružati doprinos radu i uspjesima FK Željezničar.

– Veoma uspješna saradnja između dva brenda odvija se već duži niz godina, uz odličnu komunikaciju, saradnju i ostvarivanje pozitivnih efekata za obje institucije. BBI banka je ponosni sponzor FK Željezničar, kao i drugim kolektivima širom Bosne i Hercegovine. Nastavićemo i u budućnosti u okviru naših mogućnosti biti pouzdan partner, potvrđujući našu neupitnu opredijeljenost razvoju Bosne i Hercegovine, kazao je Amer Bukvić, Predsjednik Uprave Bosna Bank International, ujedno zaželivši sreću i uspjeh svim kategorijama FK Željezničar u predstojećoj sezoni 2019/20.

BBI banka je osnovana 2000. godine u Bosni i Hercegovini kao prva banka u Evropi koja posluje na principima islamskog bankarstva. Bosna Bank International d.d. Sarajevo danas je jedna od najbrže rastućih banaka u Bosni i Hercegovini, koja u 35 filijala, podružnica i poslovnica u svakom dijelu Bosne i Hercegovine nudi puni set bankarskih usluga i proizvoda namijenjenih fizičkim i pravnim licima.

Više informacija o BBI banci dostupno je na zvaničnoj web stranici www.bbi.ba, kao i na www.prenesiplatu.ba, a sve detalje o ponudama BBI banke zainteresovani mogu dobiti putem besplatnog info telefona 0800 200 20 ili posjetom najbližnoj poslovnici BBI.