Sportski prijatelj našeg Kluba, mađarski Ferencvaroš, poslao je pismo u kojem iskazuje podršku FK Željezničar, navijačima, Gradu Sarajevo i svim građanima Bosne i Hercegovine. 

– Poštovani sportski prijatelji,

Svijet oko nas se promijenio u tren oka. Zaštita ljudskih života i zdravlja danas je važnija nego ikad prije. U ovim teškim vremenima, želimo da iskažemo podršku Vašem Klubu, Vašim navijačima, gradu kao i cijeloj državi. Nadamo se da ćemo zajedno uspjeti prevazići ovu pandemiju kao i ekonomske izazove koji su uzrokovani pandemijom. Pandemijom korona virusa naročito je pogođena Evropa, naš kontinent. Želimo Vam da Vaša država što je prije moguće prevaziđe ovog smrtnog neprijatelja. Nadamo se da će se život vratiti u stanje u kojem je bio prije pandemije uskoro i da ćemo biti u mogućnosti da prije ili kasnije ponovno odmjeravamo snage na terenu, jer će to značiti da smo zajedničkim snagama ostvarili pobjedu.

Ostanite sigurni, kako bismo zajedno uspjeli u ovoj borbi.

S poštovanjem, predsjednik kluba, Gabor Kubatov i direktor, Pal Orosz, navodi Ferencvaroš u svom pismu.

FK Željezničar se zahvaljuje Ferencvarošu na upućenim riječima podrške i nadamo se što skorijem povratku na fudbalske terene.

Željo i Ferencvaroš odigrali su nekoliko prijateljskih utakmica sedamdesetih godina, a vrijedi izdvojiti i dva dvomeča u okviru evropskih takmičenja. U okviru Kupa UEFA u sezoni 1971/1972 ova dva rivala sastala su se u 1/4 finalu, a Mađari su prošli nakon izvođenja jedanaesteraca. U Budimpešti je bilo 2:1 za naš tim, a na Koševu 5:4 za goste. Drugi put Željo i Fradi koplja su ukrstili 2015. godine u okviru drugog pretkola Evropske lige. Plavi su s ukupno 3:0 eliminisali najtrofejniji mađarski klub.