Napadač Željezničara, Ermin Zec, vrijeme odgovorno provodi u izolaciji, a sa Željinom desetkom razgovarali smo o zdravstvenom stanju, dosadašnjem dijelu sezone, prvijencu u plavom dresu, te očekivanjima od nastavka sezone.

– Sigurno da nije lako u izolaciji, virus je pogodio cijeli svijet. Da nam je nekad neko rekao da ćemo biti zatvoreni dugo vremena ne bi vjerovali. Kući sam, treniram, pazim na sebe i sve ljude oko sebe, čekam da sve ovo prođe, kazao je Zec o trenutnoj situaciji.

Napadač Plavih je kraj protekle polusezone i početak trenutno proveo van terena zbog neugodne povrede. Trenutno stanje je dobro  i vjeruje da u nastavku sezone može pomoći svom timu.

– Imao sam tešku povredu, trebalo je dugo vremena da sve to prođe. Dobar sam, radim na sebi, povreda je ostavila traga, ali ja vjerujem da će u nastavku sezone biti sve kako treba i da ću moći pomoći svom klubu.

Izvjesno je da će se sezona nastaviti, datum još nije poznat, ali sigurno da će se prvenstvo igrati u zgusnutom rasporedu.

– Biće naporno sigurno, mislim najviše psihički jer ovakva pauza u ovo vrijeme nikad nije dobro došla. Svi smo mi profesionalci, moramo se prilagoditi situaciji, biti svi zajedno, izgurati ovu sezonu i nadam se na kraju ostvariti najviše ciljeve, istakao je bivši reprezentativac BiH, a potom je komentarisao dosadašnji dio sezone.

– Igrali smo dobro cijelu sezonu, igramo dobar i napadački fudbal, što bi se reklo za gol više. Mi smo sami sebi krivi što trenutno nismo prvo. Kiksali smo neke utakmice koje nismo smjeli ni u snu. Ipak, ima još mnogo utakmica, svašta se može desiti. Moramo se fokusirati na sebe. Imamo šansu biti prvaci i sve ćemo napraviti da tako bude.

Ermin je na Grbavicu stigao u januaru 2019. godine, a prvijenac je postigao u svom debiju. Gol je emotivno postigao, a kako kaže pamtit će ga cijeli život.

– Ja sam imao san da igram u Želji, da postignem gol i budem prvak. Nešto je već ostvareno, ali nije glavni cilj, a nadam se da hoće ako Bog da. Dao sam mnogo golova, ali prvijenac za Želju je gol koji ću pamtiti cijeli život.

Foto: Ines Lučić, fkzeljeznicar.ba

Za kraj razgovora, nekada najbolji igrač hrvatskog prvenstva poslao je poruku navijačima.

– Imamo najbolje navijače na svijetu, u vremenu gdje Željo nije prvak dugo godina oni pokazuju strašnu ljubav prema klubu, e to se zove odanost i vjernost. Želim da budu naš dvanaesti igrač kao i do sada i dva svi zajedno na kraju slavimo.

AH2A0923

Foto: www.fkz.ba