Održana je konstituirajuća sjednica Skupštine FK Željezničar na kojoj su imenovani novi delegati za naredne četiri godine, novi predsjednik i potpredsjednik Skupštine, te su izabrana nova četiri člana Upravnog odbora.

Sjednici je prisustvovalo 49 delegata, a potom je jednoglasno usvojen Dnevni red. Zatim je sada već bivši predsjednik Skupštine, Adnan Džindo, podnio Izvještaj o radu komisije za izbor novih delegata, te su imenovani novi delegati u Skupštini FK Željezničar. Imena možete pročitati ovdje.

Uslijedila je rasprava o izboru novog predsjednika i potpredsjednika Skupštine, a s obzirom na to da su Adnan Džindo i Ermin Pešto u skladu sa pravilnikom i ličnim odlukama predložili skupštini da se biraju novi predsjednik i podpredsjednik. Nakon prijedloga, za novog predsjednika Skupštine imenovan je Ermin Čengić, dok će funkciju potpredsjednika obavljati Haris Lulić. Dosadašnji predsjednik i potpredsjednik su ostali u Skupštini Kluba.

Naredna tačka dnevnog reda odnosila se na izbor novih članova Upravnog odbora. Predsjednik Kluba, Admir Džubur, objasnio je razloge ostavki dosadašnjih članova UO, Mirze Ustamujića i Murisa Bečirčića, a nakon toga su se predstavili novi članovi Upravnog odbora. Nakon predstavljanja, delegati Skupštine su glasali, te su tako Kerim Karavdić, Daver Balić, Nazif Hasanbegović i Fuad Zukić pojačali Upravni odbor FK Željezničar.

Zatim je predsjednik FK Željezničar, Admir Džubur, prezentovao Izvještaj o radu Upravnog odbora i finansijski izvještaj koji su jednoglasno i usvojeni. Potom je predsjednik iznio Plan rada za 2020. godinu.

Predsjednik Nadzornog odbora Damir Ablaković podnio je Izvještaj o radu Nadzornog odbora koji je također jednoglasno usvojen. Pod posljednjom tačkom Dnevnog reda nekoliko delegata se obratilo, a u vezi s potencijalnim novim modelima funkcionisanja Kluba.

POGLEDAJ GALERIJU