Juniori FK Željezničar će ubuduće svoje domaće utakmice igrati na travnatom pomoćnom terenu Stadiona Grbavica.

Pomoćni teren na kojem trenutno trenira prva ekipa, je u potpunosti prilagođen potrebama za odigravanje susreta mlađih kategorija, a prije nekoliko dana su postavljene i klupe za rezevne igrače i službena lica, što je bio jedan od glavnih uslova. Također postavljeni su novi golovi, a travnjak pomoćnog terena je u odličnom stanju već duže vrijeme, tako da će naš junorski tim imati puno bolje uslove za napredovanje, nego je imao na terenu sa umjetnom travom, koji je do sada koristio.

Ovo je od ogromnog značaja za naš juniorski sastav, koji je trenutno lider u šampionatu i koji do kraja sezone ima najviše ambicije. Osim toga, nakon što glavni travnjak na Grbavici bude dodatno pojačan hibridnom travom, predviđeno je da juniori FK Željezničar i jedan broj treninga obavljaju na terenu na kojem će igrati utakmice, jer će seniori trenirati i na glavnom travnjaku.

Prvu utakmicu na travnatom pomoćnom terenu Stadiona Grbavica ekipa Omera Joldića će odigrati 23. septembra protiv ekipe Radnika u okviru 7. kola juniorske Premijer lige BiH.