Željezničar je savladao Tuzlu City na Grbavici sa 2:0, a nakon meča održana je konferencija za medije na kojoj se se obratio Dino Đurbuzović.

– Naš cilj, mene i mog stručnog štaba, koji smo dobili zadatak da promijenimo krv u klubu – uspjeli smo u tome. Drago mi je što smo uspjeli ovoj djeci vratiti osmijeh na lice, mislim na svoje igrače. Oni su dodatnu snagu dali da se vratimo i ne ispadnemo. Mnogi su vidjeli da smo ispali, a mi smo pokazali da imamo dušu i srce. Opstanak je zasad riješen. Tu nemate brige.

– U sljedeća tri kola mi ćemo ući sa istom energijom i voljom, da privedemo sezonu onako kako dolikuje klubu u ovom momentu. Borit ćemo se za svaki bod i za sve što možemo unaprijediti. Što se tiče Al Jabera, on je talentovan igrač, izuzetnih kvaliteta. To se može vidjeti i na treninzima kada radimo, da je izuzetan talenat koji će još više napredovati. Sada je pokazao i vama i nama i svima da je stvarno talenat i da dijete ima dobru perspektivu. Ja mu od srca želim da sutra ide iz Željezničara i da nađe bolji klub.