FK Željezničar je na današnji dan 2009. godine ugostio mostarski Zrinjski, a utakmica će biti upamćena kao prva utakmica pod reflektorima nakon 17 godina. Projekat osposobljavanja reflektora izveden je uz pomoć Općine Novo Sarajevo.

Na današnji 2009. godine Željezničar je golom Igora Radovanovića savladao Zrinjski sa 1:0. Susret se odigrao u sjajnoj atmosferi pred oko 9.000 navijača koji su nakon 17 godina dočekali noćni meč na Grbavici. Posljednja utakmica pod reflektorima prije pomenute bila je iz 1991. godine kada je Željo savladao Velež sa 3:1 u okviru Kupa Jugoslavije.

Projekat osposobljavanja reflektora pokrenut je 2008. godine. Na inicijativu našeg Kluba, Općina Novo Sarajevo izdvojila je 310.000 KM i na taj način Grbavica je ponovo zasjala pod reflektorima.

Općina Novo Sarajevo je i u godinama nakon toga, pa sve do danas, finansijski podržavala sve infrastrukturne projekte FK Željezničar. Ovom prilikom još jednom se zahvaljujemo Općtini Novo Sarajevo i načelniku Nedžadu Koldži na dugogodišnjoj podršci.