Fudbaleri našeg Željezničara vrijedno se pripremaju u Međugorju za nastavak prvenstva, a o uslovima i treniranju smo razgovarali sa mladim fudbalerom, Edinom Hadžovićem.

Ekipa našeg Kluba se nalazi u stalnoj hercegovačkoj bazi, Međugorju, gdje se pripremaju za proljetni dio prvenstva. Struka sa fudbalerima radi dva puta dnevno, a Plavi su do sada odigrali i nekoliko pripremnih susreta.

Lijevi bek Plavih, Edin Hadžović, ističe da su uslovi zadovoljavajući, te da uz naporan rad očekuje dobre rezultate Želje na proljeće.

– Što se mene tiče, pripreme su do sada bile zadovoljavajuće. Najbitnije je da nema povreda, bilo je tu nekih manjih, ali ništa zabrinjavajuće. Smještajem sam zadovoljan, mada je problem što treniramo na umjetnoj travi zbog lošeg vremena. Ipak, svi radimo jako dobro, naporno i nadam se da neće biti povreda do kraja. Utakmica sa Cibalijom je bila kao i svaka druga. Svi smo igrali po poluvrijeme, tu su bili i novi igrači i sigurno da će trebati vremena da se uigra cijeli tim, a pripremne utakmice su najbolje za to i rezultat je u drugom planu, kazao je Edin dodavši:

Svi očekujemo izlazak u Evropu. Uz dobar rad, sa trenutnim igračkim kadrom, mislim da možemo izboriti jedno od ta prva četiri mjesta.

Hadžović je kratko prokomentarisao i prelazak iz juniora u seniore.

Velika je razlika u radu između juniora i prvog tima. Samim tim što se ovdje radi mnogo jače i brže. Lično za mene je bila velika promjena prilikom prelaska, ali sam se vremenom prilagodio i mislim da sam se uklopio u profesionalni fudbal, rekao je dvadesetogodišnji Edin Hadžović.