Fudbaleri Željezničara su u okviru 16. kola BH Telecom Premijer lige BiH savladali Sarajevo sa 2:1.

Željo je počeo u sastavu: Kjosevski – Stevanović, Graovac, Bogičević, Stanić – Hajdarević, Blagojević – Zakarić, Ramović, Zec – Ubiparip. Za goste su od prve minute igrali: Pavlović – Hodžić, Mihojević, Novaković, Bekić – Adukor, Stanojević – Hebibović, Sarić, Velkoski – Ahmetović.

U petoj minuti Zec sjajno ubacuje, a Ubiparip glavom šutira preko gola Sarajeva. U desetoj minuti Blagojević snažno šutira sa distance, Pavlović odbij loptu, a potom udarac Stanića blokira Stanojević. U 14. minuti ogromna prilika za Plave. Velkoski je pogriješio, Ubiparip je izašao sam pred gol, zaobišao Pavlovića, šutirao, ali je Novaković izblokirao. Na odbijenu loptu je natrčao Zakarić, ali je on šutirao pored gola.

Ahmetović  u 18. minuti snažno šutira, ali je Kjosevski bio na visini zadatka. Željo je u 25. minuti poveo. Ubiparip je sjajno povukao loptu, podvalio za Gorana Zakarića koji trese mrežu gostiju. U 28. minuti Hebibović ubacuje, a Velkoski volej udarcem šutira visoko preko gola. U narednoj minuti velika prilika za Želju kada Zec iskosa šutira, a Pavlović sjajno brani. Hebibović u 34. minuti prizemno šutira, Kjosevski je ponovo siguran. Minutu poslije Velkoski sa 18 metara šutira, ali lopta odlazi malo pored gola Plavih.

Ramović u 41. minuti odigrava za Ubiparipa na lijevoj strani, ovaj potom šutira, ali je Pavlović bio siguran. Na poluvrijeme se otišlo sa 1:0.

Od prve minute nastavka Adukora je zamijenio Husejinović. U 46. minuti Zakarić proigrava Ubiparipa koji snažno iskosa šutira, a Pavlović izbacuje u korner. U narednoj minuti velika prilika za Plave. Stevanović je ubacio, Novaković odbio, a udarac Zeca iz pada odlazi uz samu stativu domaćeg gola. Velkoskog je u 62. minuti zamijenio Rahmanović.

U 64. minuti ponovo velika prilika za Želju. Udarac Zakarića iz slobodnog udarca brani Pavlović, odbijenu loptu vraća Zec, ali sa gol-linije loptu izbacuje fudbaler Sarajeva. Stevanović je u 73. minuti zaradio žuti karton. Minutu poslije je požutio i Sarić.

Blagojević u 76. minuti ubacuje, a Bogičević glavom šutira preko gola. Grbavica je proključala u 78. minuti. Zakarić je sjajno proigrao Sinana Ramovića koji pogađa za 2:0.

Žerić je zamijenio Zakarića u 79. minuti. Ramovića je u 83. minuti zamijenio Elsner. U 86. minuti gosti su smanjili rezultat na 2:1. Sarić je ubacio, odbrana Plavih loše reagovala, a Rahmanović ubacio loptu u našu mrežu. Ubiparipa je zamijenio Kajkut. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Narednu utakmicu Željo igra u četvrtak u okviru 1/4 finala Kupa BiH. Susret sa Širokim se igra na Pecari u 17 sati.

POGLEDAJ GALERIJU