Fudbaleri našeg Željezničara su u okviru revanš utakmice prvog pretkola Evropske lige savladali Balzan sa 1:0.

U trećoj minuti Memija povlači loptu, dodaje do Kvesića na čiji ubačaj kasni Kokot. Tri minute poslije Memija ubacuje, a Kokot glavom šutira pored gola. Plavi su u 17. minuti izveli odlilčnu akciju, a u završnici je Beganović glavom šutirao pored gola.

Blagojević se u 25. minuti odlično riješio svog čuvara, snažno šutirao, ali je Senatore odbio loptu u korner. Nakon kornera Kokot šutira preko gola. Dvije minute poslije Kvesić prolazi po strani, ubacuje, a golman gostiju u posljednji trenutak hvata loptu prije Bajića.

U 33. minuti dvije prilike za Želju. Prvo je Kokot na asistenciju Kvesića šutirao, a odbrana gostiju blokirala udarac. Potom je Beganović šutirao sa dvadesetak metara, ali je golman odbranio. Dvije minute poslije Antolović griješi, Grima šutira, ali naš golman odbranom ispravlja svoju grešku.

Osam minuta prije kraja prvog dijela Grioli odlično šutira, ali lopta odlazi preko gola. U narednom napadu Đelmić sa strane ubacuje, a Kokot loše zahvaća loptu koja odlazi pored gola.

U 48. minuti nakon ubačaja Blagojevića defanzivac Balzana loše reaguje, ali je golman Senatore otklonio opasnost. Bajić je u 56. minuti šutirao, ali je Senatore bio siguran. Tri minute poslije fantastičan udarac Fenecha brani Antolović. Od 63. minute je Beganovića zamijenio D. Sadiković.

Pet minuta nakon ulaska u igru Damir Sadiković je doveo Plave u vodstvo. Bajić je odigrao povratnu loptu, a Sadiković snažnim udarcem sa 25 metara matirao Senatorea. E. Sadiković je zamijenio Blagojevića koji je nagrađen aplauzima.

U 70. minuti D. Sadiković upošljava Đelmića koji sa vrha kaznenog prostora pogađa stativu. Pet minuta poslije Bajić šutira u dobro postavljenog golmana gostiju. u narednom napadu Bilbao iz dobre pozicije loše šutira.

Deset minuta prije kraja Đelmić šutira sa 25 metara preko gola. Svoj debi u Plavom dresu je ubilježio Amer Hiroš koji je zamijenio Kokota.

POGLEDAJ GALERIJU