FK Željezničar potpisao je nove sponzorske ugovore sa dugogodišnjim partnerima i prijateljima, kompanijama Sarajevski kiseljak, ELPI comerc i HOŠE komerc.

Sarajevski kiseljak je kompanija koja nastoji pridonijeti stvaranju preduslova za kvalitetniji razvoj bh. sporta. S tradicijom dužom od 125 godina, Sarajevski kiseljak je danas najveći proizvođač prirodne mineralne vode i osvježavajućih bezalkoholnih pića u našoj zemlji. Status lidera u svojoj branši stekao je zahvaljujući prepoznatljivoj kvaliteti proizvoda, fleksibilnoj poslovnoj politici koja se uspješno nosi s tržišnim izazovima i zahtjevima potrošača, te kontinuiranom ulaganju u modernizaciju i unapređenje proizvodnih procesa.

Najpopularniji proizvod iz portfolia ove kompanije je prirodna mineralna voda Sarajevski kiseljak koja se po kvaliteti svrstava među najbolje prirodne mineralne vode u svijetu, čemu svjedoče i međunarodna priznanja za kvalitetu i okus. Uz Sarajevski kiseljak, tu je i prepoznatljivi SENSATION!, kao i Sky sokovi.

ELPI Comerc je dugogodišnji partner FK Željezničar, a uspješnu saradnju će ostvariti i narednih godinu dana. Kompanija je osnovana 1995. godine kao privredno društvo za unutrašnju i spoljnu trgovinu. Osnovna djelatnost je prodaja podnih obloga putem maloprodaje i veleprodaje, te ugradnja istih. ELPI Comerc je i generalni zastupnik najvećih evropskih proizvođača podnih obloga, među kojima su: Beaulieu, Balta, Betap, Sofiteks, Roger Vanden Berghe, Friedola. Više informacija možete pronaći na web stranici www.elpi.ba.

Firma HOŠE Komerc osnovana je 1984. godine, u Sarajevu. Osnovna djelatnost firme je trgovina na malo i veliko prehrambenih i neprehrambenih proizvoda, proizvodnja, pakeraj i distribucija proizvoda. Domaći brend Bony obuhvata 21 proizvod. U proizvodnji se koristi prvoklasna sirovina. Bony proizvodi su vizuelno prepoznatljivi na tržištu, upakovani u atraktivan i moderan dizajn.