Fudbalski klub Željezničar produžio je sponzorske ugovore s dugogodišnjim partnerima. Riječ je o kompanijama ELPI Comerc i Eko sir Puđa.

ELPI Comerc je dugogodišnji partner FK Željezničar, a uspješnu saradnju će ostvariti i narednih godinu dana. Kompanija je osnovana 1995. godine kao privredno društvo za unutrašnju i spoljnu trgovinu. Osnovna djelatnost je prodaja podnih obloga putem maloprodaje i veleprodaje, te ugradnja istih. ELPI Comerc je i generalni zastupnik najvećih evropskih proizvođača podnih obloga, među kojima su: Beaulieu, Balta, Betap, Sofiteks, Roger Vanden Berghe, Friedola. Više informacija možete pronaći na web stranici www.elpi.ba.

Kompanija Eko sir Puđa utemeljena je 2001. godine baštineći obiteljsku tradiciju proizvodnje livanjskog sira od planinskog mlijeka. Sjedište tvrtke se nalazi u tradicionalnom stočarskom kraju Bosne i Hercegovine u selu Miši/Golinjevo na magistralnom putu Livno-Mostar ispod obronaka planine Tušnica uz obalu Buškog jezera. Osnovni proizvodi tvrtke su tradicionalni tvrdi sirevi od punomasnog kravljeg mlijeka, ovčijeg i kozjeg mlijeka, a tvrtka proizvodi i druge vrste polutvrdih i mekih sireva. Korištenje samo neobranog mlijeka našim proizvodima osigurava prepoznatljivu kvalitetu. U paleti proizvoda danas kompanija ima vrijedne dragulje kao što su Livanjski i Paški sir, ali i druge vrste tvrdih i polutvrdih sireva kao što su Livanjac, Trapist, Kozji i Ovčiji sirevi, Dalmatinski i Sv. Roko, te svježe i meke sireve od kravljeg i kozijeg mlijeka. Više informacija ovdje.