Edis Mulalić novi šef stručnog štaba

Dosadašnji pomoćnik šefa struke, Edis Mulalić, jednoglasno je imenovan od strane UO za novog šefa stručnog štaba FK Željezničar.

Na sjednici Upravnog odbora Fudbalskog kluba Željezničar održanoj 28. septembra u Plavom salonu Stadiona Grbavica, donesena je odluka o raskidu saradnje sa dosadašnjim šefom stručnog štaba, Vladom Čapljićem, te je jednoglasno donesena odluka da novi šef stručnog štaba bude Edis Mulalić.

Edis Mulalić će biti dugoročno rješenje, a potpisat će ugovor na godinu i pol dana. Bivši kapiten Želje će imati maksimalnu podršku i povjerenje rukovodstva Kluba, a to očekujemo i od navijača.

Mulalić je od januara ove godine na klupi Plavih kao prvi pomoćnik, te je odlično upoznat sa ekipom. Uporedo s funkcijom pomoćnika šefa struke FK Željezničar, Edis Mulalić je uspješno završio treći ciklus edukacije za profi licencu koju bi trebao dobiti na kraju tekuće sezone.

Edis je u dresu Željezničara odigrao 322 utakmice, a pored Želje nosio je dresove njemačkih klubova Bayer Uerdingena, Eintracht Frankfurta i Hamma. Sa juniorima Željezničara je osvojio duplu krunu u sezoni 2013/2014.

 

POGLEDAJ GALERIJU