Dosadašnji pomoćnik šefa struke, Edis Mulalić, jednoglasno je imenovan od strane UO za novog šefa stručnog štaba FK Željezničar.

Na sjednici Upravnog odbora Fudbalskog kluba Željezničar održanoj 28. septembra u Plavom salonu Stadiona Grbavica, donesena je odluka o raskidu saradnje sa dosadašnjim šefom stručnog štaba, Vladom Čapljićem, te je jednoglasno donesena odluka da novi šef stručnog štaba bude Edis Mulalić.

Edis Mulalić će biti dugoročno rješenje, a potpisat će ugovor na godinu i pol dana. Bivši kapiten Želje će imati maksimalnu podršku i povjerenje rukovodstva Kluba, a to očekujemo i od navijača.

Mulalić je od januara ove godine na klupi Plavih kao prvi pomoćnik, te je odlično upoznat sa ekipom. Uporedo s funkcijom pomoćnika šefa struke FK Željezničar, Edis Mulalić je uspješno završio treći ciklus edukacije za profi licencu koju bi trebao dobiti na kraju tekuće sezone.

Edis je u dresu Željezničara odigrao 322 utakmice, a pored Želje nosio je dresove njemačkih klubova Bayer Uerdingena, Eintracht Frankfurta i Hamma. Sa juniorima Željezničara je osvojio duplu krunu u sezoni 2013/2014.

 

FK Željezničar