Željini omladinci su protekli vikend učestvovali na Međunarodnom turniru Međugorje Cup 2016, a u konkurenciji od čak 96 ekipa, dvije naše selekcije su osvojile prvo mjesto.

Protekli vikend je u Međugorju održan Međunarodni turnir Međugorje Cup 2006 na kojem je učestvovalo 96 ekipa. Željezničar su na turniru predstavljale tri selekcije, a to su generacije 2005, 2006 i 2007.

Jedna od najtalentovanijih generacija u našem omladinskom pogonu, generacija 2005, redovno osvaja turnire u svojoj konkurenciji, a tako je bilo i protekli vikend. Selekcija 2005 koju sam klupe predvodi Nermin Šehović je osvojila prvo mjesto na turniru. Najbolji fudbaler turnira je fudbaler Plavih, Davud Alibašić, dok je najbolji strijelac također naš omladinac, Talha Tabaković.

Generaciju 2006 je predvodio sa klupe Mehmed Hamzić, te je ova selekcija također osvojila prvo mjesto u veoma jakoj konkurenciji. Najbolji pojedinac turnira je Danin Hasanić, a golman Imad Šišić, obojica iz redova Plavih sa Grbavice.

Najmlađa generacija Želje koja je učestvovala na turniru je generacija 2007 koju je predvodio Mehmed Hamzić, a ova selekcija je osvojila četvrto mjesto. Koordinator svih selekcija na turniru je bio Iso Ahmetović, koordinator Omladinskog pogona FK Željezničar.

FK Željezničar čestita trenerima i svojim omladincima na odličnim rezultatima, te se zahvaljuje organizatoru turnira na pozivu i kvalitetnoj organizaciji.