FK Željezničar u sklopu društveno odgovornog poslovanja u proteklom mjesecu je učestvovao u nekoliko društvenih projekata.

U novembru FK Željezničar je vrlo rado ugostio dvije predškolske ustanove. Vrtić “Sretno djetinjstvo” i vrtić “Bombon” su posjetili Grbavicu, obišli prostorije, fotografisali se te na taj način vannastavne aktivnosti proveli u posjeti FK Želejzničar. Na ovaj način, Klub prvenstveno želi potaći mališane da se bave sportom.

Fudbaleri FK Željezničar Sinan Ramović, Benjamin Šehić i Ajdin Mujagić upriličili su obilazak i posjetu Sumero centru za podršku osobama s invaliditetom u zajednici. Predstavnici Sumera su istakli da je Fudbalski klub Željezničar primjer je dobre prakse saradnje sa organizacijama za osobe s invaliditetom i zajedničkog djelovanja na unapređenju kvalitete živote ove populacije. Više o posjeti pročitajte ovdje.

U proteklom periodu FK Željezničar je uzeo učešće u UNICEF-ovoj kampanji “Djeca preuzimaju 2017” povodom Međunarodnog dana djeteta. Djeca širom svijeta 20. novembra na Međunarodni dan djeteta preuzela su ključne uloge u medijima, politici, preduzećima, sportu i zabavnim programima kako bi iskazali podršku za milione njihovih vršnjaka koji su neškolovani, nezaštićeni i raseljeni. Akciji su se priključila i djeca BiH koja su proteklih dana u organizaciji UNICEF-a BiH, ali i drugih koji su se uključili na poziv UNICEF-a uzela aktivno učešće. Više o saradnji sa UNICEF-om pročitajte ovdje.

Studenti psihologije koji su na master studiju održavali su kolegij Sportska psihologija, a vježbu “Progresivne mišične relaksacije” su demonstrirali u Omladinskoj školi FK Željezničar, tačnije U-12 selekciji. Pored vježbe, studenti predvođeni prof.dr. Jadrankom Kolenović su ukazali na važnu ulogu i potrebu sportskog psihologa u timu.

Omladinci FK Željezničar su učestvovali na turniru Fudbal za sve koji organizuje Koalicija za borbu protiv mržnje “Zanemari razlike” u saradnji sa Školom fudbala Respekt. Turnir je okupio djecu sa poteškoćama u razvoju, marginalizirane grupe, djevojčice i tipičnu djecu.

POGLEDAJ GALERIJU