Devet juniora koji su ove sezone osvojilli naslov prvaka BiH u juniorskoj konkurenciji, potpisalo je danas ugovor sa FK Željezničar. San da dobiju priliku u prvom timu voljenog kluba danas se ispunio golmanu Vernesu Karavdiću, Harisu Kurtoviću, Mirzi Šubo, Tariku Džindi, Benjaminu Šehiću, Aldinu Hrvanoviću, Aldinu Šehiću, Anelu Šabanadžoviću i Amiru Veliću.

Trojica od njih su 1999. godište tako da i naredne sezone imaju pravo nastupa za juniore, to su Velić, Šabanadžović i Aldin Šehić. Podsjećamo, juniorski tim Željezničara je treći put u posljednje četiri godine osvojio šampionsku titulu pod vodstvom trenera Admira Adžema. Ugovori za devetoricu najboljih svojvrsna su nagrada i priznanje za odličan posao i veliki napredak koji je napravljen u omladinskom pogonu našeg kluba na čelu sa direktorom Sejfudinom Ticom.

– Ovo je prvi korak našeg plana da što veći broj igrača koji su prošli kroz omladinski pogon potpiše ugovor i dobije priliku da zaigra za prvi tim, što je za ove momke ostvarenje sna. Rukovodstvo kluba se opredijelilo za ovaj potez i naša obaveza je da ovi momci dobiju priliku već u predstojećoj sezoni. Naredni korak bit će formiranje B tima FK Željezničar, koji će imati zasebne treninge i utakmice i koji će osim mladih talentovanih igrača popunjavati i oni koji imaju manju minutažu u prvom timu te igrači koji se oporavljaju od povreda. Taj B tim će redovno igrati prijateljske utakmice i po potrebi biti sparing partner prvoj ekipi. To bi u budućnosti trebalo osigurati širu bazu igrača koji bi bili na raspolaganju prvom timu, izjavio je sportski direktor FK Željezničar Aldin Čenan.

Od devet juniora koji su danas potpisali ugovore četvorica će odmah biti priključeni prvoj ekipi i sutra otputovati na pripreme na Kupres, odnosno biće prijavljeni za utakmice u pretkolu Evropske lige, to su Šabanadžović, Džindo, Hrvanović i Aldin Šehić.