Povodom navoda manje poznatog portala u vezi terena Stadiona Grbavica, a koji su prenijeli pojedini mediji obavještavamo cjelokupnu javnost da je Klub angažovao pravne zastupnike koji su podnijeli tužbu protiv autora tog teksta.

Projekat rekonstrukcije terena Stadiona Grbavica je u potpunosti realizovan u skladu sa svim zakonskim procedurama. Realizaciju projekta je pratio nadzorni organ kojeg je imenovao FK Željezničar i četiri neovisna nadzorna organa od strane institucija. Klub je, iako nije bio obavezan, proveo javnu međunarodnu proceduru izbora izvođača na koju se prijavilo osam kompanija, a izgled terena nakon završenih radova dovoljno govori. Također, projekat je revidiran od strane Instituta za hidrotehniku, a sve vrijeme vođen je i pod nadzorom NS/FS BiH. Osim toga, FK Željezničar je transparentno objavio sve informacije o vrijednosti projekta i proceduru izbora izvođača radova koja je izvršena uz preporuku eksperta NS/FS BiH.

Osim slabog poznavanja osnova matematike, vrhunac neistina, manipulacija i poluinfomacija koje su predstavljene javnosti su navodi da teren nije izvršila kompanija iz Grčke u situaciji kada je objavljeno na stotine fotografija grčkih radnika kako vrše postavku trave o čemu su naši navijači i lično svjedočili. Grčka kompanija sa kojom je Klub potpisao ugovor o izvođenju radova, je za odvoz zemljišta angažovala lokalnu kompaniju kao podizvođača jer nije bilo smisla da uvoze vlastite kamione za obične zemljane radove kao što su i potpuno opravdano, angažovali lokalnu kompaniju za radove na grijačima.

O kvalitetu postavljenog travnjaka suvišno je raspravljati, novi teren je omogućio odigravanje desetina utakmica na savršenoj podlozi, kao i u uslovima obilnih kišnih padavina koje je drenaža bez problema riješila. Također, selektor reprezentacije Sjeverne Irske je na press konferenciji uoči utakmice na Grbavici izjavio da je teren perfektan, a o tome svjedoče bezbrojne fotografije i video snimci najboljeg travnjaka u regionu, na što navijači FK Željezničar mogu biti samo ponosni.