FK Željezničar upućuje demantij na saopštenje FK Igman, a vezano za dešavanja pred sami kraj jučerašnjeg susreta.

FK Igman je, nažalost, iznio nekoliko neistina u vezi sa dešavanjima nakon gola FK Željezničar kada je drugi pomoćni trener Igmana, Zajko Zeba, sankcionisan crvenim kartonom.

Predsjednik FK Željezničar, Edis Kovačević, nije uputio vulgarne psovke niti se nedolično ponašao prema klupi Igmana kako je navedeno u saopštenju.

FK Željezničar je na najbolji mogući način, kao i sve druge klubove, ugostio na Stadionu Grbavica, kako ekipu Igmana tako i delegaciju kluba iz Konjica kojoj je osigurao i veći broj ulaznica nego što je predviđeno pravilnikom. Također, predsjednik Kluba je na poluvremenu uručio poklon dres gradonačelniku grada Konjic gospodinu Osmanu Čatiću i još jednom podcrtao dobre odnose između ova dva kluba i dva grada. FK Željezničar je na skoro svim utakmicama Premijer lige BiH ove i prošle sezone ugostio članove stručnog štaba FK Igman.

Smatramo da je saopštenje plod ličnog mišljenja i stava Zajka Zebe prema trenutnom rukovodstvu Kluba.

FK Željeznicar i njegov Upravni odbor, na čelu sa predsjednikom Edisom Kovačevićem neće dozvoliti da pojedinci zbog ličnih interesa narušavaju uvijek dobre odnose između ova dva kluba.