Juniori Plavih, Semir Dacić, potpisao je trogodišnji ugovor sa FK Željezničar. Sa Semirom smo razgovarali o potpisu, Omladinskoj školi i Ludogoretsu.

Semir Dacić je rođen 10. aprila 1999. godine u Sarajevu, a od 2012. je član Omladinske škole FK Željezničar. Prethodnu sezonu je nosio dres juniora sa kojima je osvojio titulu prvaka BiH. Semir igra na poziciji ofanzivnog veznjaka.

Dacić ističe da je potpis ugovora velika stvar za njega, te je pohvalio dosadašnje trenere koji su ga trenirali.

– Ugovor potpisan za klub kao što je Željezničar je velika stvar za mene. To je jedna ogromna odskočna daska za nastavak karijere. Nadam se da ću svojim trudom i zalaganjem biti konkurencija ostalim igračima. Uslovi u Omladinskoj školi su dobri, ali mislim da bi se moglo poraditi na infrastrukturi pomoćnog stadiona kako bi se postigli još bolji rezultati. Treneri koji su me do sada trenirali su dobri stručnjaci i od svakog sam naučio ono najbolje, kazao je Dacić.

Semir je rekao da Plavi mogu proći Ludogorets, te je pozvao sve navijače da 18. oktobra podrže Plave na Grbavici.

– Sezonu smo otvorili relativno dobro. Mislim da imamo dobru i kvalitetnu ekipu za odbranu titule. Ludogorets je jedna veoma jaka ekipa s evropskim uslovima. U uzvratnom susretu očekujemo veliku podršku i uz Božiju pomoć prolazak u naredni krug.

Utakmica sa Ludogoretsom se igra 18. oktobra na Stadionu Grbavica sa početkom od 18 sati.