FK Željezničar i kompanija Centrotrans potpisali su ugovor o međusobnoj saradnji čime je ova kompanija zvanični prevoznik prvog tima FK Željezničar.

Predstavnici FK Željezničar i kompanije Centrotrans potpisali su ugovor kojim će Centrotrans biti zvanični prevoznik prvog tima.

Centrotrans je lider u prevozu putnika, a FK Željezničar teži saradnji sa najboljim domaćim brendovima koji su poznati i širom Evrope.

Kompanija Centrotrans osnovana je 1963. godine kao dio kompanije Centrotrans Sarajevo zadužen za pružanje usluga prijevoza putnika.

Kroz dugogodišnji rad Centrotrans je prošao razne faze organizacionih promjena koje, uprkos izmjenama društvenih prilika, nisu uticale na uspješnost poslovanja. Centrotrans je 1997. godine primljen u punopravno članstvo Eurolines organizacije.

Danas je Centrotrans sa svojim voznim parkom, koji broji više od 200 autobusa koji zadovoljavaju stroge sigurnosne evropske i svjetske tehničko-eksploatacione standarde, vodeća firma za autobuski saobraćaj u Bosni i Hercegovini. U našem vlasništvu su savremene auto-baze, pet poslovnih jedinica, osam autobuskih stanica te četiri savremeno opremljene turističke agencije.