FK Željezničar svoju prvu domaću utakmicu u 2020. godini igra u nedjelju protiv Tuzle City. Bit će to prva utakmica na Stadionu Grbavica sa natkrivenom istočnom tribinu, te prva utakmica na Grbavici nakon tri mjeseca. Povodom Međunarodnog dana žena svim pripadnicama ljepšeg spola bit će omogućen besplatan ulazak na stadion.

Nakon tri gostujuće utakmice u kojima su Plavi ostvarili jedan remi i dvije pobjede, od kojih se posebno izdvaja jučerašnja u Banjaluci, na rasporedu je prva domaća utakmica u ovoj godini. Najbolji i najbrojniji navijači u BiH tri mjeseca nisu imali priliku gledati voljeni Klub na svom stadionu, te će sigurno u nedjelju u velikom broju podržati fudbalere u novom prvenstvenom okršaju.

Željezničar je u igri za oba trofeja, trenutno je drugi na tabeli sa tri boda zaostatka i u polufinalu Kupa BiH, a šef struke je jučer na postavljeno pitanje u vezi sa duplom krunom kazao:

– Nemamo izbora. Drugi smo na tabeli, pobijedili smo Borac u četvrtfinalu Kupa. Ne možemo reći da ne idemo na Kup, niti na titulu jer je ispred nas samo ekipa koju smo dva puta pobijedili.

U protekloj pauzi FK Željezničar je uspješno okončao još jedan infrastrukturni projekat. Postavljen je krov na istočnoj tribini, te je tako Grbavica postala stadion sa najvećim brojem natkrivenih mjesta.

Poseban poziv našim navijačima nije potreban, Plavi su u igri na oba fronta, naš Željo igra prvu domaću utakmicu nakon tri mjeseca, te je Dolina ćupova dobila još jednu natkrivenu tribinu. Susret se igra u nedjelju sa početkom od 18:00 sati. Cijene ulaznica su uobičajene, a prodaja počinje na dan utakmice od 10:00 sati. Ulaz za pripadnice ljepšeg spola je besplatan na sve tribine, izuzev zapadne.

Zvornička ulica, Stadion Grbavica – tu stanuje moja porodica!