Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine je u okviru prijateljske utakmice poražena od selekcije Crne Gore sa 2:0.

Izabranici Sakiba Malkočevića su u Petrovcu odigrali dobar susret, ali na kraju su poraženi sa 2:0. Strijelci za domaćina su bili Drinčić i Vukotić.

Boje državnog dresa su branila dva naša kadeta, golman Benjamin Mušija, te talentovani lijevi bek, Amar Beširević. Na klupi je ostao Ahmed Hasanović. Treba napomenuti da je trener reprezentacije Adin Mulaosmanović koji u našem omladinskom pogonu obavlja dužnost trenera kadeta.

Amar Beširević koji se nedavno istakao na Turniru prijateljstva u Bijeljini ističe da je poziv u reprezentaciju želja svakog igrača.

– Utakmica je bila dobra, puna ritma i tempa. Mi smo imali svoje prilike koje nismo iskoristili, i poslije je stigla kazna. Mislim da smo nesretno izgubili, ali imamo za dva dana novu utakmicu sa istim protivnikom, te se nadam da ćemo ovaj put pobijediti, kazao je Amar dodavši:

– Suvišno je govoriti šta znači poziv jednog igrača za reprezentaciju, to je zaista nešto sjajno i mišljenja sam da je želja svakog mladog fudbalera da zaigra za svoj državni tim, rekao je Amar Beširević.