Fudbaleri Željezničara su u okviru 32. kola m:tel Premijer lige BiH savladali Posušje sa 3:0, a nakon susreta medijima se obratio šef struke, Nermin Bašić.

– Teška utakmica nakon derbija, bilo je nepovezano u prvom dijelu, ali smo napravili nekoliko prilika protiv kompaktne ekipe Posušja koja nam je uzela prilike koje smo imali. Otvorili smo drugo poluvrijeme fantastično, dominirali smo, previše smo imali prilika, bojao sam se da to nije to to. Vježbali smo formaciju sa tri pozadi ove sedmice i to se pokazalo kao idealno. Puno smo rizikovali, bio sam ubijeđen da ekipa to može sprovesti u djelo, u posljednjih deset minuta smo išli na sve ili ništa, te ovo što smo sada pokazali daje nadu da i u Tuzli možemo do pobjede. Hvala navijačima, bez ijednog negativnog komentara, ovo treba doživjeti. Posušje je gospodski klub, želim im da ostanu u ligi, daleko da je bila lagana utakmica, iako rezultat to možda govori, rekao je Bašić i dodao:

 – Ja puno rotiram svoje igrače, ubacio sam Beću jer sam tražio U21 igrača i nisam htio zadnju liniju dirati. Vjerujem beskrajno u Hodžića, mislio sam da je ovo njegova utakmica, vjerovao sam da će se na najbolji način oprostiti od Želje, htjeli smo ih namučiti da bi nešto napravili u drugom poluvremenu. Kod mene su svi bitni, sve ih rotiram, ja znam najbolje kako rade na terenu, a i van njega.

Narednu utakmicu Željezničar igra u nedjelju protiv Slobode. Susret na Tušnju igra se od 17:00 sati.