Fudbaleri Željezničara su u prvom meču remizirali sa Neftcijem 2:2, a nakon utakmice medijima se obratio šef struke, Nermin Bašić.

– Malo sam razočaran jer smo primili eurogol u posljednjim minutama. Prvo želim da se zahvalim divnoj publici i mogu biti ponosni na ove momke kako smo iznijeli ovu utakmicu. Mislim da smo bili dosta dobri. Znali smo da su oni individualci strašni i oni danas nisu imali dobrih šansi, mi smo ih zaključali na tih 20 metara.

– Dosta je bilo tempa i dosta tranzicija, dosta gledljiva utakmica. Veoma sam ponosan na svoju ekipu, preko 100 minuta u utakmici protiv ekipe koja vrijedi deset miliona. Falilo nam je igrača, plus su nam se povrijedila trojica danas. Živi smo i sanjamo dalje ovih sedam dana.

– Moramo biti ponosni. Željo je odigrao tri utakmice i nije izgubio niti jednu utakmicu. Imamo motiva za dalje, imamo aktivan protivnik. Ova ekipa je igrala protiv Fenerbahcea i Crvene zvezde koja je jučer savladala Fiorentinu sa 5:0. Mi smo se morali prilagoditi protivniku, malo sam razočaran, ali sam više ponosan. Trebamo nastaviti raditi i mislim da je Željo tek na početku svog puta, kazao je Bašić.

Uzvratna utakmica igra se narednog četvrtka u Bakuu od 19:00 sati.