Željezničar je u prvom meču prvog pretkola Konferencijske lige remizirao sa Dinamom Minsk, a nakon meča medijima se obratio šef struke, Nermin Bašić.

– Vrlo teška utakmica protiv disciplinovanog protivnika koji je izuzetno jak u duelima, jako im je teško stvoriti priliku iz pas igre. Zaslužili smo ovaj remi, žao mi je što nismo iskoristili prilike u prvom dijelu. Dvije izgubljene lopte, dva kontranapada i onda gubimo 2:0. Dobro smo otvorili drugo poluvrijeme, pleli smo mrežu oko gola, u jednom trenutku smo izgledali kao da se raspadamo, a u drugom nas publika ponese. Pokazali smo mentalnu snagu još jednom, nije to sretno došlo, imali smo igru i dominaciju posljednjih 20 minuta, te smo zasluženo stigli rezultat. Čestitke igračima, ovo je nama četvrta utakmica, uspjeli smo trkački izdržati sa ekipom koja je već odigrala 14 utakmica. Ostaje žal za nerealiziranim situacijama, moramo to popraviti u ovim danima. Nadam se da ćemo se što prije regenerisati, hvala navijačima, ovo je nevjerovatno, biti dio nečega ovakvog je privilegija, ovo treba doživjeti, rekao je Bašić, te dodao:

– Težimo da igramo na ovaj način i još bolje od ovoga. Težimo da Željo igra vrhunski fudbal, danas imate vrhunsku ekipu koja kazni vaše dvije greške. Moramo biti dominantniji u posjedu, mi smo tehnički, a oni fizički bolja ekipa. Ja bih volio da i u prvenstvu naši navijači uživaju u ovakvim utakmicama. Nema predaje nikada, nema veze koliko nemaš i koliko si inferioran, a Željo hvala Bogu ima mnogo.

– U revanšu možemo očekivati sličnu utakmicu, ali bih volio da ih više iskontrolišemo. Nismo uspjeli da iskontrolišemo ničije lopte, volio bih da smo više igrali kroz dubinu. Moramo biti pametni, ne smijemo se zalijetati, ta kondiciona razlika se mora taktički izbalansirati da budemo još bolji. Sigurno je da ćemo naučiti iz ove utakmice, te da ćemo narasti jedan level naprijed. Koliko će to biti dovoljno vidjećemo, ali potrudićemo se.

Revanš se igra naredni četvrtak u Bakuu.