Željezničar i Sarajevo su podijelili bodove odigravši 0:0, a tim povodom obratio se trener Plavih, Bakir Šerbo.

– Tvrda utakmica, očekivano zbog uloga. Prvo poluvrijeme smo mi imali konkretnije prilike, nismo ih iskoristili, Sarajevo se opredijelilo za posjed, uspjeli su da nas umore i umrtve, mi smo u drugom bili slabiji, imali smo pored toga jednu priliku. Rezultat je sasvim realan, rekao je Šerbo.

– Spornu situaciju ne mogu komentarisati jer nisam vidio. Što se tiče uloga, igrate protiv šampiona, protiv najbolje ekipe u BiH, koliko god da su nama trebala tri boda, nismo mogli izaći na teren i srljati. Čekali smo šansu, nismo uspjeli zabiti, a iz posjeda koje je Sarajevo imalo izmorili smo se, istrčali se za loptom. Na kraju smo imali šansu iz prekida, a to nam je bila jedina prilika da ugrozimo ekipu Sarajeva.

– Zašto je utakmica otišla u ovom smjeru? Kako je utakmica odmicala teško je bilo očekivati nešto, Sarajevu je odgovarao ovaj rezultat, nama nije. Dobro su se postavili, odradili ovu utakmicu korektno, 39 je bodova u igri, 13 kola, ima se puno igrati, dok god postoji šansa, mi ćemo se boriti i za titulu. Iza nas protivnici se primiču, treba voditi računa i o njima, nadam se da ćemo zadržati barem drugu poziciju.