Prvi golman Željezničara Marijan Antolović, u Gabeli je primio dva pogotka ali i pored toga, pružio dobru partiju. Zbog previda odbrambenih fudbalera koji su dozvolili opasne šuteve s distance, bivši golman Borca dvaput je vadio loptu iz mreže ali opći je utisak da je Vinkovčanin potpuno opravdao povjerenj struke koja mu bezrezervno vjeruje.

”Utakmica u Gabeli bila je iznimno teška, evo i sad, iako se prošla skoro 24 sata, imam jaku glavobolju. Uvjeti, prije svega vrućina i jako sunce, bili su uistinu neizdrživi pa je opravdana i nešto skromnija igra našeg tima”, govori Antolović za fkzeljeznicar.ba.

”Uhvatili smo dobar ritam, sve ide kako treba nakon razočaravajućih nastupa u Ligi prvaka. Nije se bilo lako vratiti ali uspjeli smo i sad izgledamo kao ozbiljan tim. Spremni smo za sve izazove, svi smo tu zbog jednog cilja koji se zove odbrana titule. I ja želim doprinijeti, želim iskoristiti priliku koju sam dobio a mogućnost nastupanja za veliki klub poput Željezničara ne ukazuje se svima. Stoga dajem sve od sebe i željno iščekujem svaki nastup”, kazao je golman Plavih za zvanični klupski site.

Antolović je u dosadašnjem dijelu sezone branio u svim utakmicama ostavivši odličan utisak, premda nosi teško breme nasljednika fenomenalnog Adnan Guše. Mladi Hrvat odlično se snalazi u zahtjevnoj ulozi koja mu je dodijeljena a nema sumnje da će i ostatku sezone biti jedna od glavnih uzdanica menadžera Osima.