FK Željezničar i kompanija Amko komerc potpisali su ugovor o sponzorskoj saradnji.

Ovim sponzorskim ugovorom kompanija Amko komerc nastavila je sa podrškom razvoja sporta.

– Zadovoljstvo nam je da smo partner Fudbalskog kluba Željezničar. Ovo sponzorstvo samo je dio onoga što kompanija Amko komerc ulaže u razvoj lokalne zajednice.   Nastojimo mladim i talentovanim ljudima obezbijediti uslove i ambijent u kojima će moći da razvijaju svoje talente, znanja i sposobnosti. U proteklim godinama poslovanja podržali smo veliki broj projekata i lokalnih incijetiva u našoj zemlji.  Sport je jedno od područja koje posebno podržavamo i drago nam je što na ovaj način možemo podržati naše klubove. Želja nam je da saradnja bude dugotrajna na obostrano zadovoljstvo, izjavila je Minela Džuho, direktorica marketinga kompanije Amko komerc.

– Porodica FK Željezničar raste iz dana u dan, te mogu istaći zadovoljstvo što smo dobili novog člana porodice Plavih. Amko komerc je jedan od vodećih maloprodajnih lanaca u BiH i naši će navijači sada imati užitak kupovine u Amko objektima, kazao je Emir Dobrača, marketing menadžer Kluba.

Kompanija Amko komerc je domaći lanac trgovina osnovan 15.11.1995. godine u Sarajevu. Te davne 1995. godine Amko komerc počinje sa dvije poslovne jedinice i pet, šest radnika. Postepenim ulaganjem i proširenjem, kompanija izrasta u respektabilnu i uspješnu bh. kompaniju.