Večeras je na stadionu Arena Filip II Makedonski u Skoplju održana konferencija za medije kao najava za utakmicu drugog pretkola Evropa lige u kojoj se sastaju naš Željezničar i FK Metalurg. Prisutnim novinarima su se ispred FK Željezničar obratili šef stručnog štaba Admir Adžem i kapiten Srđan Stanić.

–  Čast nam je da smo sudionici ove utakmice i da imamo priliku igrati sa ekipom Metalurga. Mi smo došli danas i put je bio ugodan zahvaljujući rukovodstvu Kluba, tako da imamo sve preduslove da sutra odigramo dobar meč. Ekipu Metalurga smo dobro upoznali i riječ je o dobroj ekipi. Mi dolazimo u punom sastavu i svi igrači su zdravi i spremni, kazao je Admir Adžem.

Foto: Amer Musić, fkzeljeznicar.ba

Foto: Amer Musić, fkzeljeznicar.ba

Stanić: Mi smo klub sa najvećom tradicijom u BiH

– Hvala domaćinima na prijemu. FK Željezničar je klub sa najvećom tradicijom u Bosni i Hercegovini i došli smo se nadigravati i da se u Sarajevo vratimo sa što boljim rezultatom, riječi su kapitena FK Željezničar Srđana Stanića.

Nakon konferencije za medije igrači su izašli na teren u Skoplju i u ovim trenucima obavljaju posljednji trening pred meč sa Metalurgom koji je na rasporedu sutra od 20:30 sati.