FOTO: Adžem: Nadam se velikom broju navijača i što boljoj atmosferi

Danas je u Plavom salonu Stadiona Grbavica održana konferencija za medije povodom odigravanja susreta 13. kola BH Telecom Premijer lige BiH između našeg Željezničara i Sarajeva.

Prvo su saopštene informacije oko ulaznica za derbi sa Sarajevom. Prodaja karata će početi sutra od 11 sati u Plavom salonu, u ulici Ferhadija, a u nedjelju u na Skenderiji. Cijene ulaznica za susret 13. kola BH Telecom Premijer lige BiH između FK Željezničar i FK Sarajevo će iznostiti za južnu tribinu 5 KM, za članove 4 KM, sjevernu tribinu 10 KM, za članove 8 KM, otkriveni dio zapada 15 KM te natkriveni dio 20 KM.

Biće otvorena tri ulaza za gostujuće navijače, dok će se na južnu tribinu ulaziti preko zapada.

Potom su se prisutnim novinarima obratili šefovi stručnih štabova obje ekipe, Meho Kodro i Admir Adžem.

– U posljednjih osam utakmica, Željezničar ima sedam pobjeda i to dovoljno govori o kakvoj se ekipi radi. Spremili smo neke posebne taktičke varijante jer Željezničar to zaslužuje, ali isto tako ćemo gledati da nastavimo sa nekim svojim automatizmom i traženjem svog identiteta, kazao je Kodro.

– Atmosfera u ekipi je jako dobra budući da se nalazimo u pozitivnoj seriji, ali nažalost sve je poremetila povreda Josipa Kvesića koji neće igrati na derbiju. Ovo je utakmica u kojoj treba uživati, najbolja i najkvalitetnija u državi, nadam se velikom broju navijača i što boljoj atmosferi, da igrači na terenu budu glavni i da se poslije priča o potezima, a ne o nekim drugim stvarima, rekao je Adžem.

Svoj komentar i poruke se kazali Amer Dupovac i Tomislav Tomić.

Naš cilj je da odigramo dobro utakmicu i da ostvarimo dobar rezultat. Svi smo maksimalno spremni i vjerujemo u sebe, pa se nadam da rezultat neće izostati. Složio bih se sa Admirom Adžemom, nadam se da će se nakon utakmice pričati najviše o dobrim potezima, kazao je Dupovac.

– Očekujem dobru utakmicu, pune tribine i neka pobijedi bolji. Uvijek je posebno igrati derbi, jedina utakmica u ligi koja nešto vrijedi jer svi žele slaviti i odigrati što bolje, istakao je Tomić.

Utakmica je na rasporedu u nedjelju od 13:30 sati. Napunimo Grbavicu!

POGLEDAJ GALERIJU