Najbolji strijelac Premijer lige u prošloj sezoni bio je fudbaler Željezničara Eldin Adilović. Korpulentni Zeničanin svojim golovima riješio je mnoge utakmice u šampionskoj sezoni, a na otvaranju nove, nije ponudio partije koje se od njega očekuju.

”Izgleda da je postala tradicija da prvenstvo otvaramo loše. Evropa nas svake godine izbaci iz kolosijeka ali biće bolje, ekipa će podići formu a time će i moj golgeterski učinak biti dobar”, govori Adilović za fkzeljeznicar.ba.

Željezničar će u subotu nastaviti svoj put ka odbrani titule. Protivnik je Zvijezda iz Gradačca, a Adilović s dosta respekta govori o narednom protivniku Plavih.

”Rekao bih da je Zvijezda već standardno dobra ekipa. Bilježe slab start i sigurno će htjeti puni plijen, ali i mi se ponešto pitamo. Vjerujem u naša tri boda, naš pristup je pobjednički i tako ulazimo u svaku utakmicu. Volio bih da nas i navijači podrže, da dođu u Gradačac u velikom broju jer ništa nije isto bez njih”, govori Adilović za zvaničnu klupsku stranicu.

Prvi strijelac Plavih, nije ponudio dobru golgetersku formu i još uvijek je bez postignutog gola u Premijer ligi BiH.