Obavještavamo javnost i navijače da je trener Abdulhakeem Al-Tuwaijri večeras podnio ostavku na mjesto trenera FK Željezničar. Ostavka je uslijedila nakon intenzivnih razgovora FK Željezničar i predstavnika razvojnog programa Future Falcons u kojima je Uprava Kluba postavila jasna očekivanja i rokove u aktivnostima jačanja igračkog kadra.

Umjesto toga uslijedila je ostavka.

U proteklom periodu, klub je uložio napore u izgradnju partnerskih odnosa sa razvojnim programom Fudbalskog Saveza Saudijske Arabije Future Falcons što je rezultiralo određenom podrškom za naš Klub. Nažalost, rezultati tih napora nisu u potpunosti ispunili očekivanja u dijelu koji se odnosi na podršku koja je bila neophodna za poboljšanje rostera.

Upravni odbor prepoznaje važnost situacije u kojoj se klub nalazi i uvjeravamo vas da smo svjesni očekivanja i da radimo sve što je u našoj moći kako bismo prevazišli trenutne izazove.

Proces traženja novog trenera je već u toku, a naša prioritetna namjera je pronaći stručnjaka koji će donijeti pozitivnu promjenu u igri i rezultatima našeg tima.

U ovom trenutku, Vaša podrška kao i do sada je od suštinskog značaja. Strpljenje i razumijevanje pomoći će nam da prevaziđemo izazove s kojim se suočavamo. Nastavit ćemo da vas obavještavamo o svim promjenama u Klubu.

S poštovanjem,

UO FK Željezničar