FK Željezničar danas je predstavio novog šefa stručnog štaba, Abdulhakeem Al-Tuwaijria koji je potom obratio medijima.

– Želim se zahvaliti menadžmentu kluba na povjerenju. Ponosan sam što mogu voditi klub sa ovakvom historijom, koja traje 100 godina. Čast mi je biti ovdje. Želim iskoristiti ovu priliku da se zahvalim svima koji su mi pomogli u mojoj karijeri od samog početka pa do danas, a pogotovo Ministarstvu sporta moje države. Nadam se da ćemo sve ciljeve ispuniti zajedno.

Znam da proteklih par godina nije bilo najbolje. Znamo kakav kvalitet imamo kao treneri i vjerujemo u sebe, cilj nam da je Željezničar vratimo tamo gdje zaslužuje biti. Znamo kakvu ekipu imamo. Bitno je da evaluiramo šta možemo popraviti, koje stvari možemo poboljšati. Imamo ideju šta želimo uraditi u prelaznom roku, no sve će ovisiti od dogovora sa menadžmentom, kazao je Al-Tuwaijira i dodao:

– Lako je suditi o nečemu u što niste ni upućeni i ne znate kakva je cjelokupna situacija. Ja sam prvi trener u BiH iz Saudijske Arabije i to dosta govori, prevazišao sam sve prepreke. Željezničar je dao priliku mom uzoru Ivici Osimu da kao mlad vodi ovaj tim. On je moja inspiracija. Skepticizam može biti opravdan, ali vaša percepcija će se promijeniti nakon što vidite ono što ćemo uraditi u Željezničaru.