„Prodati 500 desetogodišnjih po 1000 KM. Nemoguće. Nikada ne bih vjerovao onome ko to zamisli ali tada sam mudro šutio, možda sanjari i uspiju. A onda su bageri odnijeli stari istok a vrag odnio šalu…“, tako kaže vjerni navijač Željezničara ŽDG i upravo tako je i bilo.

Kupljeno i rezervisano blizu 700 desetogodišnjih ulaznica

Malo nas je zaista vjerovalo u san o izgradnji Stadiona Grbavica, ali taj san danas postaje stvarnost. I ne samo to, nego navijači Željezničara su još jednom „prebacili plan“, što nije ništa neobično. Naime, prema prvobitnim procjenama, onih najvećih „sanjara“, bilo je planirano da kupimo 500 desetogodišnjih ulaznica.

I lagano je krenulo, prije nego su se bageri uopšte pojavili, kupljeno je blizu 100 ulaznica, a nakon toga krenula je prava euforija. Osim ispunjene kvote od 500, rezervisano je još blizu 200 desetogodišnjih ulaznica, a potražnja raste.

Konačan broj 919 desetogodišnjih ulaznica

Kako veliki broj zainteresovanih navijača ne bi ostao uskraćen za priliku da postanu sudionikom izgradnje istočne tribine i dijelom historije FK Željezničar, odlučeno je da se omogući kupovina dodatnih 219 karata, tako da je konačan broj, broj koji se neće mijenjati ukupno 919 desetogodišnjih ulaznica, a to je cijeli sektor C na istočnoj tribini.

Svakog navijača sa desetogodišnjom ulaznicom, na istočnoj tribini čeka rezervisano mjesto sa imenom i prezimenom u narednih 10 godina, a ulaznica vrijedi za sve prijateljske, prvenstvene, kup i evropske utakmice te učešće u nagradnoj igri u kojoj je glavna nagrada Opel Adam „Željo Edition“.