Jučer su naši omladinci igrali zaostale utakmice 27. kola Omladinske Premijer Lige BiH. Kadeti su porazili domaću Mladost sa 5:0, dok su juniori bili bolji rezultatom 3:0.

Utakmica između kadeta Plavih i domaće Mladosti je trebala biti odigrana prije nekoliko sedmica, ali je odgođena zbog poplava. Susret je odigran jučer u Bijeljini, a izabranici Admira Adžema su ubilježili nova tri boda, slavili su rezultatom 5:0. Strijelci u visokoj pobjedi su bili Mujagić (2x), Palić (2x) i Osmanković.

Za Plave su igrali: Ćutahija (od 60. minute Abdulahović), Kurtović (od 65. minute Mekić), Plakalo (od 59. minute Nezić), Duraković, Osmanković, Džuho, Mujagić, Redžić (od 44. minute Šubo), Ivković, Bijedić i Palić. Kadeti su u prošlom kolu na Koševu proslavili titulu, a sa tri boda iz Bijeljine su povećali bodovno razliku u odnosu na Sarajevo na čak deset bodova.

Juniori Željezničara predvođeni Edisom Mulalićem su ostvarili veoma bitna tri boda u borbi za osvajanje titule prvaka BiH. Željini mladići do 19 godina su slavili pobjedu od 3:0, a golove su postizali Beganović (2x) i Hasković.

Za Željezničar su nastupali: Ćeman (od 84. minute Glavan), Zulčić, Kašić, Beganović, Hasković, Grebenar (od 81. minute Lepir), Hasanović, Hadžović, Količić (od 79. minute Bedak), Sadiković (od 78. minute Đono) i Mekić (od 82. minute Pleh). Juniori vode veliku borbu sa Zrinjskim koji ima dva boda više, ali su Mostarci odigrali svih 30. kola, dok Plavi sa Grbavice igraju još jednu utakmicu.

U subotu sa Rudarom

Kadetska i juniorska selekcija Kluba će u subotu odigrati posljednje kolo Omladinske Premijer Lige BiH protiv prijedorskog Rudara. Na glavnom terenu Stadiona Grbavica kadeti će igrati od 15 sati, dok su juniori na rasporedu od 17 sati. Kadeti su već proslavili titulu prvaka, a na pomenutoj utakmici sa Rudarom održat će se i zvanična dodjela pehara. Za razilku od kadeta, juniorima je potrebna pobjeda protiv Rudara da bi osigurali titulu.

Ovom prilikom, FK Željezničar poziva sve navijače i simpatizere Kluba da dođu u subotu na Grbavicu, proslave titulu kadeta i podrže juniore do osvajanja duple krune.