Rubrika “Plava priča” donosi vam zanimljive navijačke tekstove i priče.

Ovih jedanaest kola, gdje je svaki prokleti bod važan trebamo biti mudri. Naša ekipa je mlada, puno oscilira. To je normalno za ekipu na taj način sastavljenu. Kada se na to dodaju i povrede, stvar postaje još komplikovanija. Neće sigurno biti med i mlijeko do samog kraja. Ako dobijemo ili izgubimo titulu, to će biti u jedan ili dva boda. I ništa se neće desiti odjednom, čak ni ako nam danas bude sve išlo na ruku.

Još puno bodova je u igri. Zbog toga moramo biti pametni i stati uz naš tim kao nikad prije. Trebamo se dići iznad svih naših razlika i zaboraviti ponekad opsovati na svaku grešku. Pogotovo u našoj kući, na Grbavici. Kada dođu teški trenuci, porodica se drži zajedno. Želim da vjerujem da mi jesmo jedna velika porodica. Do zla Boga poremećena, sa milion problema, ali ipak porodica. Kad izgubimo loptu neka psovku zamijeni podrška. Kad primimo gol, navijajmo još jače. Ovaj put sve je važno, svaki bod, svaki gol, ali i svaki aplauz i navijač. Ako se prvenstvo odlučuje u jedan bod, taj bod možemo biti baš mi navijači. Trebamo biti jači nego ikada. Trebamo biti pametniji nego ikada. Kod najboljih ljudi pamet ide s m****a. Taj “komplet” još nikada niko nije porazio.

Izdignimo se iznad psovki i lošeg pritiska na igrače. Oni će siguran sam dati sve od sebe. Mi ne smijemo biti ispod toga i otežati im. Kada u zadnjem kolu sudija svirne kraj, mediji objave da je novi-stari prvak sarajevski Željezničar, za bod ispred drugoplasiranog… ja ću znati da je taj bod naš. Od svakog od nas na stadionu. Taj bod smo mi na tribinama osvojili. Budite ponosni na svog Želju, ali i na svoje prijatelje na tribinama. Jer ovog proljeća i mi “igramo”. Možda više nego ikada.

Preuzeto sa www.themaniacs.org.

Rubrika “Plava priča” donosi vam zanimljive navijačke tekstove i priče.