Fudbaleri Željezničara su u okviru 4. kola m:tel Premijer lige BiH poraženi od Veleža sa 3:1.

U sedmoj minuti velika prilika za Želju. Štilić je gurnuo za Gasala, ovaj izlazi pred gol Veleža, ali je bio nesebičan i pokušao dodati do Haračića, u posljednji trenutak je spasio Ikić. Nakon kornera Santos glavom šutira preko gola.

Minutu poslije Malić iskosa nakon prodora snažno šutira preko gola. Velež odgovara u 12. minuti, Anđušić ubacuje, lopta pogađa prečku. Galić iskosa šutira lijevom nogom, Bogdanović brani. Velež je poveo u 35. minuti iz prve prilike. Pršeš je podvalio za Dejanovića koji izlazi pred gol i matira Muftića. Galić u 43. minuti šutira, Bogdanović brani. Minutu poslije Pavić šutira snažno i pogađa gornji dio prečke našeg gola. Na poluvrijeme se otišlo sa 1:0.

U trećoj minuti drugog dijela Plavi stižu do poravnanja. Malić je ubacio sa strane, a Štilić se sjajno ubacio, šutirao i zatresao mrežu domaćih. Beganović iskosa opasno prijeti u 58. minuti, lopta ide pored gola.

IMG 1129

Foto: Chata.photography

Velež do novog vodstva dolazi u 71. minuti. Nakon ubačaja s lijeve strane pogađa Anđušić. Pantelić šutira u 85. minuti, Muftić brani. Plavi su sve karte bacili u napad, a domaći to koriste u 90. minuti. Brza kontra Veleža, u završnici pogađa Haskić.

Narednu utakmicu Željezničar igra u nedjelju, 14. augusta, protiv Tuzle City. Susret na Grbavici počinje u 21:00 sati.

IMG 1004

Foto: Chata.photography

Željezničar: Muftić – Galić, Kosorić, Cocalić, Malić – Hodžić, Mekić – Gasal, Štilić, Santos – Haračić. Još su igrali: Beganović, Subašić, Bekrić,
Velež: Bogdanović – Zeljković, Ikić, Hasanović, Pavić, Pršeš, Anđušić, Dejanović, Bajrić, Haskić, Sijamija.