Naš mladi napadač se nije naigrao ni u ovoj sezoni, ali vjeruje da će se predanim radom izboriti za bolji status u ekipi.

Mirsad Ramić je na Grbavicu stigao iz jablaničke Turbine, a prvom timu je priključen nakon sjajnih partija u juniorskoj selekciji našeg kluba.

– Došao sam u juniore Želje sa sedamnaest godina i odigrao samo jednu polusezonu, gdje sam u jedanaest utakmica dao četrnaest golova. Mislim da sam svojom igrom i efikasnošću skrenuo pažnju trenera Osima i ubrzo mi je ponuđen trogodišnji ugovor, koji sam sa zadovoljstvom prihvatio. Prije toga sam za Turbinu u jednoj sezoni postigao 28 golova i mislim da se to pročulo. Gdje god da igraš, nije lako postići toliko pogodaka, odgovara devetnaestogodišnjak na pitanje kako je došlo do potpisa za Željezničar.

Ipak, u seniorskoj konkurenciji i nije sve išlo kako se očekivalo početkom prošle sezone. Pogotovo su očekivanja porasla nakon odlučujućeg gola Zvijezdi na Grbavici za izuzetno važna tri boda, poslije čega je i počeo u prvih jedanaest naredni susret protiv Olimpica na Koševu. Svjestan je da samo radom može unaprijediti svoj status.

– Moram još bolje da radim i da poboljšam neke stvari. Trenutno mi fali utakmica u kontinuitetu, kroz koje bih dobio na samopuzdanju i tek onda ću doći do izražaja, smatra visoki napadač, koji se ne slaže sa našom konstatacijom da Adilović, koji igra na njegovoj poziciji, trenutno djeluje nezamjenjivo, te vjeruje da se može dokopati veće minutaže.

– Naravno da mogu. Na meni je da radim kako to dolikuje jednom profesionalcu i sigurno, ako budem radio, mora doći i neka nagrada. Adilović je dobar momak, dobar igrač, ali ja ne razmišljam tako i mislim da nije nezamjenjiv. Njegova jedina prednost je to što ima više utakmica u nogama, pa njegovi kvaliteti lakše dolaze do izražaja. Naravno, utakmicama je stekao i samopuzdanje, mišljenje je Ramića, koji upozorava da Željo ne smije stati na osvojenoj duploj kruni.

– Ne trebamo gledati na taj način, da smo osvojili dva trofeja i da smo time zadovoljni. Treba sve ponoviti u ovoj sezoni i to će biti uspjeh, odgovara za kraj mladi Jablaničanin na pitanje o timskim ambicijama.