Željezničar će u srijedu u okviru uzvratne utakmice 1/8 finala Kupa BiH gostovati kod domaćeg Goražda, a u konkurenciji za susret moguća su imena i nekoliko juniora.

Željo će u Goraždu braniti prednost od 5:1, a šef stručnog štaba, Slavko Petrović, najavio je da postoji mogućnost da će u konkurenciji za utakmicu biti i nekoliko juniora. Pored juniora koji već imaju potpisan ugovor, Ajdina Mujagića, Denisa Žerića i Kemala Osmankovića, u konkurenciji će moći biti i pet novih juniora koji su potpisali amaterske ugovore. Riječ je o Amaru Bešireviću, lijevom bekom, Anelom Šabanadžovićem koji igra na poziciji zadnjeg veznog, Aldinu Hrvanoviću, prednjem veznjaku, Harisu Kurtoviću, desnom beku, te Meldinu Jusufiju koji igra na poziciji lijevog krila.

Glavni skaut FK Željezničar, Aldin Čenan, ističe da je ovo dokaz da Željo računa na fudbalere iz svoje Omladinske škole.

– Ugovori sa ovih pet talentovanih momaka pokazuju opredjeljenje Kluba da se na igrače iz Omladinske škole itekako računa. Na njima je da nastave naporno raditi i napredovati i ako tako bude nema sumnje da će uskoro dobiti priliku da zaigraju za prvi tim, kazao je Čenan.

Direktor Omladinske škole, Sejfudin Tica, iskazao je zadovoljstvo zbog potpisa omladinaca.

– Na pravom smo putu da iz Omladinske škole konstantno imamo igrače koji će imati bitnu ulogu u prvom timu. Ovo je samo prvi korak ka ostvarenju tog cilja, naveo je Sejfudin Tica.

Jedan od juniora koji su potpisali ugovor, Amar Beširević, već nekoliko sedmica povremeno trenira sa prvim timom, a nakon potpisivanja ugovora se zahvalio Klubu na ukazanom povjerenju.

– Veoma mi je drago što mi je Željo pružio priliku ovim ugovorom. Ovo je nagrada za moj dosadašnji rad, ali isto tako veliki motiv za budućnost. Želim se u svoje ime i u ime svojih saigrača zahvaliti Klubu na ukazanom povjerenju, rekao je Amar Beširević.

Utakmica sa Goraždem je na rasporedu u srijedu sa početkom od 15 sati.